maandag 2 maart 2009

TRANSFEREN MET WATER




Via Rosie kwam ik terecht op de blog van Annette (uit Australië) met een geweldige tutorial over transferen en aangezien ik helemaal gek ben van transferen kunnen er niet genoeg mogelijkheden zijn, Rosie wist dat van mij dus dank je wel Rosie. Deze is super gemakkelijk, het enige wat je nodig hebt is fotopapier en water, hoe gemakkelijk klinkt dat. Er zit natuurlijk wel een maar aan want niet ieder fotopapier doet het, het fotopapier van Pelikan werkt in ieder geval fantastisch. Klik HIER om naar de tutorial van Annette te gaan, en als je op haar naam klikt kom je op de rest van haar blog terecht, want daar staat werkelijk prachtig werk op wat je zeker ook niet moet missen. Dank je wel Annette voor deze geweldige tutorial.


Hierboven zie je een plaatje gedaan op stof, rechts het plaatje voor de eerste keer getransfert, maar ik vond dat er nog zoveel inkt achterbleef op het papier dat ik besloten had om te kijken wat er gebeurde als ik het nog een keer deed met datzelfde plaatje, het resultaat zie je links op de foto. helemaal niet slecht, absoluut niet.


Heb natuurlijk ook wat andere testen gedaan, bijvoorbeeld op papier maar dat gaat niet het papier blijft aan de foto plakken, wat wel heel erg goed gaat is transferen op canvas, wat ik heb gedaan voor mijn bijdrage bij Mixed Media Monday. En wat op canvas dus ook erg goed is om een transfer op een transfer te maken. De achtergrond van deze kaart is een freebie van Dymphie getransfert op canvas op de manier zoals beschreven in de tutorial, daarna dit nog een keer een beetje nat gemaakt en er vervolgens op dezelfde manie de vlinder overheen getransfert, werkt perfekt.


Ook heb ik andere papiersoorten getest, heb natuurlijk niet elk merk in huis, maar kan je nu al vertellen dat het fotopapier van de HEMA, het Kruidvat, Kodak en Aldi NIET werkt. Heb van dezelfde merken ook de matte variant geprobeerd maar die doen ook NIETS. Wel leuk om te vertellen dat je tijdens het testen ook andere happy accidents krijgt. Had het ook getest met gewoon printer papier, wat ook niet ging, hoewel deze overigens de enige was die nog ietsjes kleur afgaf, maar wat er gebeurde was veel leuker, het water trok door het papier naar de achterkant en de achterkant werd zo leuk dat ik die gebruikt heb als achtergrond bij een ATC, die kun je HIER vinden.
Mocht jullie dit gaan proberen en een andere papiersoort ontdekken die het ook zo mooi doet, zou je dan hier een berichtje achter willen laten, want hoe meer keuze aan papiersoorten er zijn des te gemakkelijker is het aan te komen voor eenieder. Veel plezier!!!
Groetjes Hermine

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails